Josephs.ScotBorowiak Properties LtdToll House Properties Ltd

Mniej cukru = więcej zdrowia

ID: 247189


Walka z nadwagą i otyłością to w wielu przypadkach także zmaganie się z cukrzycą, która prowadzi do groźnych powikłań, takich jak tzw. stopa cukrzycowa czy pogorszenie widzenia. Dla zawodowego kierowcy może to oznaczać poważne komplikacje w pracy a nawet koniec kariery. Najlepszą profilaktyką jest zmiana nawyków żywieniowych. Podpowiadamy co robić - z okazji Światowego Dnia Cukrzycy.

~etransport.pl

Wątek dotyczy tej informacji prasowej

Posty (10)

faq
Nowy target widzę :)
Tak trzymać, dobry pomysł...

2

~zcx
ale fit nie ma co. żenada.

2

~Daro
@jacek-kuba nie lubisz mięsa?

2

~Daro
Mam na myśli prawdziwe nie nastrzykiwania perfidnie solanką i cukrem laktozą.
Tak poza tym Kuba to wybicie to miałeś chyba na myśli samych kierowców, bo u normalnych ludzi doba życia wygląda z lekka inaczej.

2

~Daro
Poza tym jacek-kuba detoks cukrowy czyli ograniczenie cukru do minimum jest trudniejsze od rzucenia picia alkoholu. Palenia też się tyczy. Cukier to najsilniejszy narkotyk. Tak narkotyk.

2

~kierowca
Powiem tak, od roku mam zdiagnozowaną cukrzyce bo oślepłem. Prawdopodonmie kilka lat już miałem i te zasypianie za kołem, bezsennośc w nocy. Polecam się przebadać, bo wczesne fazy to tabletki. Ja 4x dziennie zaszczyk z insuliny.

2

Nikifor1
Qurwa popierd ulka jacek kuba jest diabetolgiem ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz

2

~Daro
"Jak to zaszczyk? ty jesteś czarny, murzynem czy afro-amerykaninem?"


Tak Jacku-kubo tanie mięso się nastrzykuje sola z konserwantem wiążąca wodę, wszak woda jest tańsza od mięsa, w nastrzykiwanym niesie ilość mięsa spada, wraz ze spadkiem pogarszają się walory mięsa, zaczyna się rozpadać więc trzeba dodać lepik, traci smak więc trzeba tego smaku nadać. Jacek-kuba skoro takich podstaw nie znasz to przypuszczam że ty MIESA na oczy nie widziałeś, co najwyżej wyrób mięsny, wyrób miesopidobny lub podroby (wymieszane razem gówno, pióra, kości, ścięgna z konserwantami żeby się w kwadrans nie zepsuło ) tak.. podroby nie mają w sobie ni grama mięsa, ale są tanie.
Prawdziwe mięso kosztuje.

"Daro mięso akurat uwielbiam, "
Gówno prawda. Pewnie gówno uwielbiasz, nie mięso dosłownie. Mięso się szybko psuje, żeby je wykorzystać trzeba umieć gotować. jacek-kuba nieumiesz sobie czegoś codziennie lub co drugi dzień na obiad że świeżego mięsa przyrządzić, a piszesz że mięso uwielbiasz. . gdybyś umiał gotować bo inaczej byś podchodził do tematu.

"ale to co wyczytałem o miodzie, o nasionach, makaronach -to bzdura w najczystszym wydaniu. " Dawaj przykłady z artykułu i je prostuj nieboj się podziel się konstruktywnie swoją wiedzą w etransport na temat twoich spostrzeżeń co do jedzenia.
Kto wie może za kilka lat jacek-kuba będziesz trzepał kapustę na książkach kucharskich?

2

jacek-kuba
Daro nic nie rozumiesz-szkoda mojej pisaniny. Jaki zaszczyk? Zastrzyk jak już, więc sam widzisz, że nie warto rozszerzać tematu, skoro na takich elementach już stajemy.

2

Pawelc25
Ilu kierowców na parkingach to zwaliste, ociężałe pasibrzuchy? Większość. Dieta to podstawa, fakt ze najłatwiej odgrzać potrawę ze słoika. Tylko ile tam chemii. Zwykła fasolka to tablica Mendelejewa.

2

Odpowiedzialność

Novemedia Ltd nie ponosi odpowiedzialności za treść zamieszczanych tutaj ofert, postów i wątków. Osoby zamieszczające treści naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Powyższy adres IP będzie przekazany uprawnionym organom Państwa w przypadku naruszenia prawa. Zastrzegamy sobie prawo do nie publikowania jakichkolwiek treści bez podania przyczyny.

Twój adres IP: 3.16.82.184

Dodaj
Anuluj

Opcje - szybkie linki

Wątki Admina

TOP 20 - przez was wybrane

OSTATNIO KOMENTOWANE

ZOBACZ TEŻ

Zakazy ruchu dla ciężarówek w Europie na rok 2024
trafficban.com
Przepisy kuchni kierowców - do przygotowania w trasie lub przed wyjazdem
Kuchnia kierowcy

Sprawdź dobre parkingi w Europie
Dobry parking

Warunki przejazdu na drogach w Polsce
Drogi w Polsce
Photo by Josh Hild from Pexels