Josephs.ScotBorowiak Properties LtdToll House Properties Ltd

Chcę otworzyć bar na stacji paliw

ID: 142604


Najpierw o mnie 6 lat przepracowałem jako kucharz w restauracji i hotelu. Od półtora roku pracuje w branży węglowej bardzo związanej z transportem i podobnie jak Wy dużo czasu spędzam w trasie i zauważyłem, że mimo dużej ilości barów miejscami naprawdę nie ma gdzie dobrze zjeść. Przymierzam się do wydzierżawienia baru na stacji Huzar w Kowalewie koło Szubina DK5 Bydgoszcz-Gniezno. Stacja posiada duży parking, i tereny zielone wokół. Trafiłem na jedną pozytywną opinię na tym forum o tym miejscu negatywów brak i sądząc po ilości zaparkowanych tam ciężarówek jest dobrze i potencjał jest. Założenie mam takie 3-4 zestawy śniadaniowe 3 podstawowe zupy które są non stop (żurek, rosół, flaczki ewentualnie jeszcze barszcz) do tego rotacyjnie zupa dnia codziennie jakaś inna pole do popisu jest duże. Do tego tylko 2 góra 3 zestawy obiadowe również zmieniane podobnie jak zupa dnia. Skromnie ale założenie jest takie aby pracować na świeżych składnikach i nic nie mrozić potem odgrzewać etc. Wy jecie świeże jedzonko a ja nie muszę kopać w zamrożonym jedzeniu i mrozić pieniędzy. Do tego ze dwa rodzaje deserów + np domowe ciasto codziennie inne jak będzie schodziło. Rozważam również sprzedaż zup w słoikach. Pasteryzowane zachowują długo świeżość i można sobie na pauzie odgrzać. Wciąż mam kontakty do dostawców i dojście do świeżego i taniego towaru a w kuchni pracowałbym osobiście wiec mniejsze koszty i można zejść z ceny. Założenie jest takie aby używać jak najwięcej świeżych produktów i jak najmniej gotowców a jest ich obecnie masa w kuchni. Co o tym myślicie? Jak macie jakieś sugestie zapraszam chętnie poczytam.

~Waldek
*.centertel.pl

Posty (127)

~pani domu
i jest też valdii10 co się nudzi przed monitorem
valdii10
Witam kolegów po dłuższej przerwie! Trochę czasu mnie tu nie było ale załatwianie wszystkiego kosztowało dużo czasu i nerwów przy okazji, no ale dziś odebrałem oficjalną zgodę sanepidu na rozpoczęcie działalności skarbówka też załatwiona tak, że oficjalnie od 1 maja oficjalnie startuję:-) Jak ktoś wpadnie jutro też nie odbije się od drzwi:-) "Zajazd u Waldka" Kowalewo na 78km drogi krajowej nr 5 Bydgoszcz Poznań niedaleko Szubina. W menu śniadania zupy drugie dania pierogi wyrabiane na miejscu (żadnych mrożonych gotowców) i pizza którą kręcimy i wypiekamy na miejscu:-) Wszystko w przystępnych cenach zupy od 4zł dania główne od 12 pierogi od 8 pizza 32 cm od 11zł. Wszystko na naturalnych składnikach bez kombinowania z proszkami i gotowcami nawet zakwas na żurek robię sam:-) Obok zajazdu duży parking i skup palet:-)
Na hasło e-transport rabat 10% na jedzenie i do każdego zestawu zupa + drugie kawa gratis!

Zapraszam !!!

3

ese
Powodzenia! I nie zrażania się ewentualnymi trudnościami jeśli się takie by na początku pojawiły!

1

~szogun
Byłem, zobaczyłem, jadłem i polecam naprawde warto dobre porcje dobrze zrobione i za rozsądne pieniądze. Polecam żurek.

1

~Gastro-Centrum
Witam,
Ostatnio otworzylismy dwie takie restauracje na pomorzu. Doradzimy Pani, prosimy smialo o kontakt.

Firma Gastro-Centrum jest dystrybutorem najlepszych urządzeń gastronomicznych, które dzięki swojej niezawodności, solidności wykonania, użytych najlepszych materiałów, połączonych z przystępną ceną, znalazły uznanie na naszym rynku.

Nasza firma wyposaża cukiernie, lodziarnie, piekarnie w profesjonalne, włoskie urządzenia gastronomiczne. Atrybutem firmy są nie tylko atrakcyjne ceny, ale także wysoka jakość oferowanego towaru. Dysponujemy szerokim asortymentem, który umożliwia kompleksowe wyposażenie wszelkiego typu lokali gastronomicznych.

kontakt@gastro-c entrum. pl
www. gastro-centrum. pl
jacek-kuba
Mnie brakuje grilli przy drogach-ale takich jak kiedyś. Żadnego odgrzewania w tłuszczu z wodą-żadnych patelni. Duży ruszt-węgiel drzewny lub drewno i następujące menu-kiełbasa z cebulą, karczek, kaszanka, szaszłyki-świeże pieczywo-ew frytki ew grochówka-taka prawdziwa.

1

jacek-kuba
Teraz są niby grille w knajpach pod słomianą strzechą-wszystko z patelni-leży po kilka dni w tłuszczu-smak tragiczny-to nie to co kiedyś-nie wiem czyja to zasługa-pewnie sanepidu i durnowatych przepisów-Jedzenie na pompach-to zbrodnia. Eh, aż poczułem ten zapach.
jacek-kuba
W ofercie mogłyby być jeszcze udka i np gulasz z karczku z papryką z warzywami-ale z ogniska-naprawdę nie wolicie takiego jedzenia od schabowego z ziemniakami? czy rosołu albo barszczu? Cena nieporównywalna z pseudo restauracją-atmosfer a bajeczna-to naturalnie tylko moje zdanie-Ale ja zawsze bym stawał w takim miejscu
jacek-kuba
Ale macie na bazie takie jedzonko D? bo o wyżerce tutaj rozmawiamy
~Wozak
Gorąco Nie polecam Baru w kowalewie To jakaś Porażka, Poprzedni właściciel dawał w miare jedzenie teraz jest pożal się boże
~Wozak
Po zmianie własciciela zatrzymałem się tam kiedyś na obiad to w zamian dostałem przesolonego schabowego i spaloną cebule. A pożal sie boże kucharzyna z pierogiem w reku wszystko bardzo zachwalał
~beret
Dobrych barów brak ! Ostatnio zatrzymalem się na zupke rosolowa.. makaron policzylem na palcach u ręki. . KKoszt 8 zł, juz nigdy tam nie pojadę. Nie zaluj na jedzeniu.. nie chcij sie dorobic villi w rok a bedziesz mial rokowania na przyszłość.
~~~~~~~~~; )
beret
Piszesz o konsumencie by sie nie dorobił czy biznesmenie z barem by sie nie dorobił?
Jona
Waldek to prawda, że podstawą jest dobre jedzenie ale trzeba też zwrócić uwage na to jaki bedzie konsument i dostosować menu pod niego
jacek-kuba
E tam gadasz Jona-kawior też się zje popijając szampanem jak będzie po 4 zł. Przy 8 tysiącach dochodu musisz liczyć niestety każdy grosz.
Jona
jacek-kuba właśnie o to mi chodziło o zasobność konsumenta i wtedy dostosowuje sie do niego menu nie zapominając o tym żeby było smacznie, prowadzę swój własny biznes i wiem jak to jest.
~janek
witam, w ozarowie (swietokrzyskie) , przy trasie 79, jest bar, ktory przyciaga dobrym jedzeniem, nie ma duzego parkingu, a ciezarowki rowniez sie zatrzymuja, najwazniejsze to dobre jedzenie

1

Jona
racja janek
zetek
Autorowi udało się ziscic plany. Smaczne to świeże, bez "prochów, a zwłaszcza mrożonek. O, bez zgagi niestrawnosci a i w przystępnej cenie!~)

1

~łysy przemo
życzę powodzenia w interesie jak będę w pobliżu zajadę na obiad. Jestem kierowcą autobusu to może i więcej osób zawita. Szczerze to marzy mi się też własna gastronomia koło domu.
~MARCEL
Takiego syfu dawno nie jadłem. Niedoprawione i wyglądało jakby ktoś to przedemną nie zjadł (schabowy). W ramach przeprosin przynieśli mi pierogi z BIEDRONKI. ŻENADA!!!
~DreamWinner
odgrzewane ziemniaki plus nadgryziony schabowy, niestety czesto mozna trafić na knajpy gdzie nie liczy sie konsument tylko oby wziąć kase, tzw. bary pałna kicha, nie ma to jak pierogi z biedry ; )
jacek-kuba
Wiem, że temat nieaktualny-ale dalej twierdzę, że prawdziwy grill bez trzymania potraw w wodzie -to jest to.
konserwacje_zabytkow
waldek - jak zauważyłeś 90% kierowców chce dostać dużo jedzenia, tanio i szybko. Zamiast tych wszystkich zup gotuj w garze kartofle w obierkach. Obok postaw wielką beczkę ze śledziami i podawaj wygłodniałym turystom. nie musisz wchodzić w koncesje z alkoholem, żeby zarobić. wystarczy, że śledzia opchniesz po 5 zł/porcji (z dowolona ilością kartofli) i żebyś napoje sprzedawał po 15 zł/flaszkę.

chłopaki się najedzą słonych śledzi i ozłocą cię za napoje. śledzie im dasz półdarmo ale na napojach zarobisz miliony. co więcej - w okolicy rozejdzie się fama, że dajesz tyle kartofli ile tylko dusza zapragnie! :)
~DreamWinner
i wypindrzoną, otyłą hostesse po 50-tce
~sid
dieta na kraju to 30 zl -wiec na kierowcach to sie raczej nie dorobisz
~sid
-co innego jak bys w niemczech otworzyl tam 50 euro polski kiero na jedzenie dostaje
Antoni2017
Witam wszystkich! Własny biznes to wspaniały pomysł. Barów szybkiej obsługi jest sporo ale moim zdaniem nigdy za wiele na trasie. Branża transportu się rozwija w szybkim tempie i kierowców na trasie przybywa. Ja od niedawna prowadzę firmę i skorzystałem z oferty [URL=s://ax-dynamics . com] dynamics 365 for operations [/URL] i mój biznes kwitnie. Gorąco pozdrawiam Antoni
~Antoni
Witam wszystkich! Własny biznes to wspaniały pomysł. Barów szybkiej obsługi jest sporo ale moim zdaniem nigdy za wiele na trasie. Branża transportu się rozwija w szybkim tempie i kierowców na trasie przybywa. Ja od niedawna prowadzę firmę i skorzystałem z oferty dynamics 365 for operations i mój biznes kwitnie. Gorąco pozdrawiam Antoni
~joanna
s://mmgastro. pl/
Odpowiedzialność

Novemedia Ltd nie ponosi odpowiedzialności za treść zamieszczanych tutaj ofert, postów i wątków. Osoby zamieszczające treści naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Powyższy adres IP będzie przekazany uprawnionym organom Państwa w przypadku naruszenia prawa. Zastrzegamy sobie prawo do nie publikowania jakichkolwiek treści bez podania przyczyny.

Twój adres IP: 3.147.78.117

Dodaj
Anuluj

Opcje - szybkie linki

Wątki Admina

TOP 20 - przez was wybrane

OSTATNIO KOMENTOWANE

ZOBACZ TEŻ

Zakazy ruchu dla ciężarówek w Europie na rok 2024
trafficban.com
Przepisy kuchni kierowców - do przygotowania w trasie lub przed wyjazdem
Kuchnia kierowcy

Sprawdź dobre parkingi w Europie
Dobry parking

Warunki przejazdu na drogach w Polsce
Drogi w Polsce
Photo by Josh Hild from Pexels