ID: 142604
Chcę otworzyć bar na stacji paliw
ID: 142604
ID: 142604
Najpierw o mnie 6 lat przepracowałem jako kucharz w restauracji i hotelu. Od półtora roku pracuje w branży węglowej bardzo związanej z transportem i podobnie jak Wy dużo czasu spędzam w trasie i zauważyłem, że mimo dużej ilości barów miejscami naprawdę nie ma gdzie dobrze zjeść. Przymierzam się do wydzierżawienia baru na stacji Huzar w Kowalewie koło Szubina DK5 Bydgoszcz-Gniezno. Stacja posiada duży parking, i tereny zielone wokół. Trafiłem na jedną pozytywną opinię na tym forum o tym miejscu negatywów brak i sądząc po ilości zaparkowanych tam ciężarówek jest dobrze i potencjał jest. Założenie mam takie 3-4 zestawy śniadaniowe 3 podstawowe zupy które są non stop (żurek, rosół, flaczki ewentualnie jeszcze barszcz) do tego rotacyjnie zupa dnia codziennie jakaś inna pole do popisu jest duże. Do tego tylko 2 góra 3 zestawy obiadowe również zmieniane podobnie jak zupa dnia. Skromnie ale założenie jest takie aby pracować na świeżych składnikach i nic nie mrozić potem odgrzewać etc. Wy jecie świeże jedzonko a ja nie muszę kopać w zamrożonym jedzeniu i mrozić pieniędzy. Do tego ze dwa rodzaje deserów + np domowe ciasto codziennie inne jak będzie schodziło. Rozważam również sprzedaż zup w słoikach. Pasteryzowane zachowują długo świeżość i można sobie na pauzie odgrzać. Wciąż mam kontakty do dostawców i dojście do świeżego i taniego towaru a w kuchni pracowałbym osobiście wiec mniejsze koszty i można zejść z ceny. Założenie jest takie aby używać jak najwięcej świeżych produktów i jak najmniej gotowców a jest ich obecnie masa w kuchni. Co o tym myślicie? Jak macie jakieś sugestie zapraszam chętnie poczytam.
Najpierw o mnie 6 lat przepracowałem jako kucharz w restauracji i hotelu. Od półtora roku pracuje w branży węglowej bardzo związanej z transportem i podobnie jak Wy dużo czasu spędzam w trasie i zauważyłem, że mimo dużej ilości barów miejscami naprawdę nie ma gdzie dobrze zjeść. Przymierzam się do wydzierżawienia baru na stacji Huzar w Kowalewie koło Szubina DK5 Bydgoszcz-Gniezno. Stacja posiada duży parking, i tereny zielone wokół. Trafiłem na jedną pozytywną opinię na tym forum o tym miejscu negatywów brak i sądząc po ilości zaparkowanych tam ciężarówek jest dobrze i potencjał jest. Założenie mam takie 3-4 zestawy śniadaniowe 3 podstawowe zupy które są non stop (żurek, rosół, flaczki ewentualnie jeszcze barszcz) do tego rotacyjnie zupa dnia codziennie jakaś inna pole do popisu jest duże. Do tego tylko 2 góra 3 zestawy obiadowe również zmieniane podobnie jak zupa dnia. Skromnie ale założenie jest takie aby pracować na świeżych składnikach i nic nie mrozić potem odgrzewać etc. Wy jecie świeże jedzonko a ja nie muszę kopać w zamrożonym jedzeniu i mrozić pieniędzy. Do tego ze dwa rodzaje deserów + np domowe ciasto codziennie inne jak będzie schodziło. Rozważam również sprzedaż zup w słoikach. Pasteryzowane zachowują długo świeżość i można sobie na pauzie odgrzać. Wciąż mam kontakty do dostawców i dojście do świeżego i taniego towaru a w kuchni pracowałbym osobiście wiec mniejsze koszty i można zejść z ceny. Założenie jest takie aby używać jak najwięcej świeżych produktów i jak najmniej gotowców a jest ich obecnie masa w kuchni. Co o tym myślicie? Jak macie jakieś sugestie zapraszam chętnie poczytam.
~Waldek*.centertel.pl
*.centertel.pl
Posty (127)
Opcje - szybkie linki
Wybierz
Wątki Admina
Wybierz
TOP 20 - przez was wybrane
Wybierz
OSTATNIO KOMENTOWANE
Ogromna prośba...
Reklama to nasze JEDYNE źródło dochodu.
Reklam nie jest wiele, nie wyskakują, nie zasłaniają żadnych treści, ale umożliwiają utrzymanie redakcji.
Proszę pomóż, dodaj etransport.pl do wyjątków Twojej aplikacji.