Josephs.ScotBorowiak Properties LtdToll House Properties Ltd

Chcę otworzyć bar na stacji paliw

ID: 142604


Najpierw o mnie 6 lat przepracowałem jako kucharz w restauracji i hotelu. Od półtora roku pracuje w branży węglowej bardzo związanej z transportem i podobnie jak Wy dużo czasu spędzam w trasie i zauważyłem, że mimo dużej ilości barów miejscami naprawdę nie ma gdzie dobrze zjeść. Przymierzam się do wydzierżawienia baru na stacji Huzar w Kowalewie koło Szubina DK5 Bydgoszcz-Gniezno. Stacja posiada duży parking, i tereny zielone wokół. Trafiłem na jedną pozytywną opinię na tym forum o tym miejscu negatywów brak i sądząc po ilości zaparkowanych tam ciężarówek jest dobrze i potencjał jest. Założenie mam takie 3-4 zestawy śniadaniowe 3 podstawowe zupy które są non stop (żurek, rosół, flaczki ewentualnie jeszcze barszcz) do tego rotacyjnie zupa dnia codziennie jakaś inna pole do popisu jest duże. Do tego tylko 2 góra 3 zestawy obiadowe również zmieniane podobnie jak zupa dnia. Skromnie ale założenie jest takie aby pracować na świeżych składnikach i nic nie mrozić potem odgrzewać etc. Wy jecie świeże jedzonko a ja nie muszę kopać w zamrożonym jedzeniu i mrozić pieniędzy. Do tego ze dwa rodzaje deserów + np domowe ciasto codziennie inne jak będzie schodziło. Rozważam również sprzedaż zup w słoikach. Pasteryzowane zachowują długo świeżość i można sobie na pauzie odgrzać. Wciąż mam kontakty do dostawców i dojście do świeżego i taniego towaru a w kuchni pracowałbym osobiście wiec mniejsze koszty i można zejść z ceny. Założenie jest takie aby używać jak najwięcej świeżych produktów i jak najmniej gotowców a jest ich obecnie masa w kuchni. Co o tym myślicie? Jak macie jakieś sugestie zapraszam chętnie poczytam.

~Waldek
*.centertel.pl

Posty (127)

~Waldek
jak w temacie...

3

~ktosik
po 20 latach na drodze wiem jak rozpoznac kierowce w barze.

idzie taki, bierze karte dan ( jak jest ) wertuje ja, studiuje 10min, a potem i tak zamawia schabowego z ziemniakami ( lub podwojnymi ) lub frytkami.
do tego surowke ( i to jest wazne - zeby byla swierza )

mile widziana kawa gratis ( oczywiscie wliczone do dania, ale gratis to zawsze gratis ; )

aha, najwazniejsze - znizka dla kierowcow ciezarowek

moze byc znizka 50%, ( niewazne z jakiej kwoty, wazne zeby byla )
~ktosik
ma byc kuzwa swieza, a nie swierza..
~ktosik
aha, ja osobiscie ZAWSZE prosze zeby bylo gorace, a przewaznie dostaje ledwo cieple.. :/
~Waldek
Po waszych opiniach widzę, że potencjał w tym jest; -)
~Waldek
Jak wszystko wypali i ruszę z biznesem to zniżka na pewno będzie a dla kierowców powołujących się na forum podwójna:-)
~ktosik
narazie tylko ja napisalem swoje zdanie...

no i pomysl ze sloikami z zupa jest ciekawy, chociaz ja sam sobie gotuje zupy w aucie.


wsiawiaki na pewno docenia dania ze sloikow... ; )
Odpowiedzialność

Novemedia Ltd nie ponosi odpowiedzialności za treść zamieszczanych tutaj ofert, postów i wątków. Osoby zamieszczające treści naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Powyższy adres IP będzie przekazany uprawnionym organom Państwa w przypadku naruszenia prawa. Zastrzegamy sobie prawo do nie publikowania jakichkolwiek treści bez podania przyczyny.

Twój adres IP: 52.14.90.36

Dodaj
Anuluj

Opcje - szybkie linki

Wątki Admina

TOP 20 - przez was wybrane

OSTATNIO KOMENTOWANE

ZOBACZ TEŻ

Zakazy ruchu dla ciężarówek w Europie na rok 2024
trafficban.com
Przepisy kuchni kierowców - do przygotowania w trasie lub przed wyjazdem
Kuchnia kierowcy

Sprawdź dobre parkingi w Europie
Dobry parking

Warunki przejazdu na drogach w Polsce
Drogi w Polsce
Photo by Josh Hild from Pexels